opera mobile

Opera in de open lucht

Noémie Schellens en Kobe Baeyens waren vorig jaar ook al te gast op Doremy en speelden toen in hun eigen hopeloos uitverkochte huiskamer. Dit jaar hebben zij de eer om onder begeleiding van gitarist Maarten Vandenbemden de tweede editie van Doremy af te sluiten.

 

Sopraan Noémie Schellens zingt als soliste zowel het licht-lyrische operarepertoire als barok. Ze heeft ook een speciale liefde voor hedendaagse muziek en multidisciplinaire projecten, die haar door heel Europa brengen. Van 2012 tot 2014 was ze benoemd als Stadssopraan (cultureel ambassadrice) van Leuven. Noémie concerteert ook met kamermuziekensembles, o.a. met gitarist Maarten Vandenbemden en harpiste Leen Van der Roost. Ze is als zangeres/actrice ook te zien in twee langspeelfilms: ‘Achter de Wolken’ en ‘A Quiet Passion’, een Amerikaanse kostuumfilm van Terence Davies.

 

Kobe Baeyens is niet alleen bariton maar ook acteur en recitant. Hij werkte mee aan binnen- en buitenlandse producties met ensembles als het Collegium Vocale, Ex Tempore, Currende, Il Fondamento en het Goeyvaerts Consort. Met deze koren maakte hij een 20-tal cd opnames met o.a. de soundtrack van 'Le huitième jour' en 'Le Roi Danse'. Hij werkte met regisseurs als Peter Sellars, Wim Vandekeybus en Jan Ritsema.

 

Op vraag van Noémie timmerde 30CC een mobiele opera, met de charme van een minitheatertje en op maat van iedere gelegenheidslocatie. De 'Opera Mobile' ontplooit zich in een mum van tijd tot een operapodium met zangers, instrumenten, baldakijnen en wat fluweel ... Voeg daar een snuifje betovering en Noémies unieke stem aan toe en kippenvel is gegarandeerd.

 

Meer info en video's

treden op:

Om 18:30 uur (Slotconcert)

 

Duur:

± 30 min.

 

aantal plaatsen:

Dit is een gratis concert in openlucht. Er zal voldoende plaats zijn voor iedereen, maar kom zeker op tijd.

 

Locatie:

WZC Wijgmaalbroek,

Remy Alloingstraat 19

3018 Wijgmaal