duo parazar

Fijnzinnige luistermuziek op blokfluit en accordion

Duo Parazar brengt fijnzinnige luistermuziek op blokfluit en accordeon. Een gesprek vol losse eindjes, flarden melodie en gedachten die van elders komen. Een zucht en dan de klank van een middeleeuws gebed of een Jiddisch lied. Een blauwe regenjas of een dans voorbij duizend en één nacht. Slaap die niet komen wil of een musette vol spijt. En de klezmer die altijd doorfeest – wat er ook gebeurt.

 

Dochter Annemarie Peeters (blokfluiten) is muzikant en antropoloog. Ze schrijft voor de krant De Standaard over muziek en reist als dramaturge door het culturele landschap. Als de wereld zwijgt, fluit ze liedjes of schrijft ze verhalen. Haar debuutroman Ook bomen slapen verschijnt begin september.

 

Vader Remi Peeters (accordeon) doceerde filosofie aan de Hogeschool-Universiteit van Brussel. Hij verdiepte zich in het denken van filosofe Hannah Arendt en vertaalde, samen met Dirk De Schutter, een groot deel van haar werk naar het Nederlands. Muziek eiste haar plek op in een steeds groter wordend dubbelleven, eerst op het orgel, daarna op de accordeon.

treden op:

Om 15 en 17 uur

 

Duur:

± 30 min.

 

aantal plaatsen:

Dit is een intiem huiskamerconcert. De plaatsen zijn beperkt, dus kom zeker op tijd. Als de huiskamer vol zit, kun je altijd doorschuiven naar een ander concert.

 

Locatie:

bij Sophia & Frank,

Casinolaan 82

3018 Wijgmaal