cold open

Melodieuze, melancholische indie-pop

De Leuvense band Cold Open bestaat uit Bram op drums, Maarten op bas & vocals, Remo op gitaar & vocals, Xavier op gitaar & keys en de Wijgmaalse stem van Hannah de Graef.

 

Luidens hun bio hebben ze een voorliefde voor nerdy literatuurreferenties en melodieuze melancholie. Cold Open mocht in 2015 én 2016 reeds deelnemen aan "De Nieuwe Lichting", haar muziek werd in de één-reeks "De Ridder" gebruikt en mocht in 2015 zowaar al optreden in het Sportpaleis - althans in een tot intieme huiskamer omgebouwd Sportpaleis - in het kader van het poëzieproject Rotspaleis.

 

Eerder dit jaar namen ze deel aan Humo's Rock Rally (preselecties in Het Depot) - waar ze maar net te kort kwamen om de halve finale te halen. Quote uit het juryverslag: "Het beste hadden ze in Leuven voor het laatst bewaard", "Hannah was behept met een stem waarmee ze tot ver buiten Hooverphonic werk moet vinden, maar mag het wat ons betreft eerst nog een tijdje bij Cold Open proberen. Het understatement dat de groep compositorisch serveerde, paste haar namelijk als gegoten."

 

Rock Rally, Sportpaleis, Nieuwe Lichting - qua adelbrieven kan dat tellen. Wij kijken er in elk geval al halsreikend naar uit om hen in Wijgmaal te zien.

 

Meer info:

Soundcloud Cold Open

vi.be/coldopen

treden op:

Om 14 en 16 uur

 

Duur:

± 30 min.

 

aantal plaatsen:

Dit is een intiem huiskamerconcert. De plaatsen zijn beperkt, dus kom zeker op tijd. Als de huiskamer vol zit, kun je altijd doorschuiven naar een ander concert.

 

Locatie:

bij Ortwin (Daelhof),

Remylaan 18

3018 Wijgmaal